ORG. home nieuws wet en regelgeving wedstrijdregels evenementen scorelijst download shop contact

Welkom bij DAR
Drone Reviews

 

 
 

REVIEWS:

Eachine Racer 250

HUBSAN H107L V2 versus H107P PLUS

HUBSAN Q4 H111

Syma X5C-1 UPGRADED VERSION met Camera

HUBSAN H107C

HUBSAN H107L V2

 

Eachine Racer 250
De complete set (dat houd in inclusief monitor)

€222 tot €310

Datum: zaterdag 1-09-2017

 

Verlichting

Bij het eerste aanblik vallen de 2 LED lampen aan de voorkant op. Deze 2 felle 3W koplampen zorgen met name in donkere ruimtes voor goed zicht.


Aan de achterzijde zit een strip met multicolor LED verlichting. De verlichting is in te stellen in 7 verschillende kleuren. Op deze manier kun je tijdens races altijd een unieke kleur kiezen zodat je racequad te herkennen is.

 

 

Body

De body is gemaakt van koolstofvezel maar de motor armen zijn weer van plastic. Na diverse keren goed gecrasht te zijn kun je de body uitdrukken als een drone met een super anti-valstructuur. Let wel op dat de boutjes los kunnen raken, dus controleer voor elke vlucht en na elke crash even alle boutjes en moertjes. (Eigenlijk behoord dit van zelf sprekend te zijn)

 

 

Propellers
De propellers zijn eenvoudig met de meegeleverde sleutel te demonteren en gelukkig zat er ook een reserve setje bij.

 

 

Flight Controller

De aanwezige CC3D Flight Controller is een zo geheten open-source systeem waarmee gevorderde piloten alle vluchtparameters naar wens kunnen aanpassen. Dit aanpassen verloopt via een USB kabel naar een PC, tabloid of GSM en uiteraard met behulp van de juiste software.

 

 

Camera en FPV (First Person View)

De kijkhoek van de camera is aan te passen door de schroeven los- of vast te draaien. Ondanks dat het mogelijk is de kijkhoek aan te passen, stond hij bij mij in een goede hoek. De beelden van deze camera is verassend goed je hoeft hem niet direct te vervangen voor betere variant, dat op de markt beschikbaar is.

 

De Real-time beeldtransmissie met een automatische frequentie zoeker is ook erg handig. De ingebouwde OSD (On Screen Display) geeft onder andere de spanning weer van de lipo in de drone en het gebruikte frequentie. Ik bemerkte, dat ik zo nu en dan veel ruislijnen op mijn monitor kreeg, maar dit bleek vrij normaal te zijn voor deze racequad. Nog even wat anders. De camera geeft een veel beter beeld namelijk 1000 beeldlijnen dan de meegeleverde monitor kan geven (resolutie 800 x 480). Ondanks dit feit, toch een goed beeld.

 

Wat erg handig en leuk is, is dat boven op de drone een schokabsorberende plaatje zit, waarop een camera gemonteerd kan worden. Zo kun je met deze 2de camera de hele vlucht opnemen. Er zijn diverse camera`s op de markt verkrijgbaar zoals de bekende Runcam en Mobius of zelfs een GoPro.

 

 

Normal en Expert mode

Er zijn 2 vliegmodi beschikbaar met de standaard setup: normaal en professioneel. De normale vluchtmodus is waar de meeste mensen bekend mee zijn; als je de knuppel loslaat, zal de drone zichzelf stabiliseren. In de professionele modus zijn de waardens exponentieel, dus als je doorstuurt naar voren (pitch), zal de drone verder naar voren gaan, en de drone zal niet automatisch stabiliseren wanneer je de knuppel loslaat. In de professionele modus kun je stunten, maar je hebt een goede vaardigheid nodig om dit gecontroleerd te doen. De professionele modus stelt je in staat om sneller te gaan, maar je moet volledige je aandacht erbij houden.

 

 

Snelheid
Volgens andere die met een snelheidsmeter de vliegsnelheid wisten vast te leggen kan deze racequas wel liefst 120,675 km/u vliegen en met een windje mee kun je snelheden bereiken van wel 144,81 km/u. Dit maakt hem niet de snelste drone die er bestaat. Ondanks deze gegevens kom ik op internet ook een ander snelheid tegen namelijk: 72,405 km/u. Hoe je het wend of keert, hard gaat hij.

 

 

Oplader
De Eachine Racer 250 wordt geleverd inclusief B3AC balance acculader om de accu van de drone op te laden. Deze lader meet elke cel en zorgt dat het hele pakket in 1 uur op een verantwoordelijke wijze oplaad.

Het blijft altijd een van de betere tips: "Laat een oplader met accu nooit onbeheerd achter".

 

B3AC

 

 

Kenmerken van de Eachine Racer 250

- RTF (Ready-to-fly)

- 2x koplampen 3W LED (wit)

- 1x achterlicht Multicolor LED
- Camera: 1000TVL, aanpasbare camera hoek

- Zender voor camera: 600mw 5.8G 32CH met ingebouwde OSD (On Screen Display)
- Flight controller: CC3D met Flexi port en Main port
- Ontvanger: Eachine I6 2.4G 6CH

- Batterij drone: 11,1V 1500mAh 25C 3s LiPo accu

- 4x brushless motoren 2204 2300KV

- 4x ESC (electronic Speed controllers) Simonk 12A
- Weegt ongeveer 400 gram (exclusief LiPo accu)

- (BxDxH) 220 x 223 x 50 mm

- Vliegduur ca. 10 - 14 minuten

- Laadtijd ca. 60 minuten

Eachine I6 2.4G Transmitter
De drone kan over een grote afstand bestuurd worden en wel 1,8 km ver. Je bemerkt al heel snel dat de zender heel gevoelig werkt. De zender werkt in het frequentiebereik van 2.405 tot 2.475GHz. Deze band is verdeeld in 142 onafhankelijke kanalen. Elk radiosysteem maakt gebruik van 16 verschillende kanalen en 160 verschillende typen hopping algoritme.

 

Dit radiosysteem maakt gebruik van een hoogwaardige multi-directionele antenne van hoge kwaliteit, het omvat de hele frequentieband en zou garandeert een storingvrije lange afstandsradio-transmissie moeten beloven.

 

Bij het paren van de drone met de zender wordt er een unieke ID code gecreëerd.

Bij contact verlies met de drone slaat de drone de unieke ID op en kan alleen gegevens van jouw zender worden ontvangen. Dit voorkomt dat er een ander zendersignaal je drone over neemt.

 

Dit radiosysteem maakt gebruik van elektronische componenten met lage vermogen en gevoelige ontvangerchip. De RF-modulatie maakt gebruik van een intermitterend signaal, waardoor nog meer stroomverbruik wordt voorkomen.

 

 

Kenmerken van de Eachine I6 2.4G Transmitter

- 6 kanaals
- RF berijk: 2.40-2.48GHz
- Bandbreedte: 500KHz
- Band: 142
- RF vermogen: Minder dan 20dBm
- Gevoeligheid: 1024
- Lage spannings waarschuwing bij: Minder dan 4.2V
- DSC Poort: PS2;Output: PPM
- Voedings Poort: Niet aanwezig
- Antenne lengte: 26mm x 2 (dual antenna)
- Gewicht: 392g
- Voeding: 6V 4x 1.5AA
- Display mode: Transflective STN positive type, 128 x 64 dot matrix VA73 x 39mm,white backlight.
- (BxDxH) 174 x 89 x 190 mm
- On-line update: Volgens de fabriekant wel (ik heb ze nog niet gevonden)

 

 


7 Inch 5.8G 32CH Monitor

Dit is een eenvoudige monitor dat zelf naar een sterkste frequentie zoekt. Des gewenst kun je het knopje achter de monitor gebruiken om een andere frequentie te kiezen. Met veel tegenlicht wordt het zicht snel slecht. Het is jammer dat er geen "Sunshade/sun hood" zonnescherm/zonnekap meegeleverd werd, om het zicht in deze omstandigheden te verbeteren.

 

Wel is het handig dat de voeding van een 12V 3S LiPo accu komt, want je kunt dezelfde LiPo accu gebruiken als die van de drone.

 

Verder kan deze monitor met de meegeleverde beugel op de zender worden gemonteerd. Het voelt niet zo heel sterk aan maar het kon toch aardig wat hebben.

 

 

Kenmerken van de 7 Inch 5.8G 32CH Monitor

- Scherm type: TFT LCD met LED backlight
- Resolutie: 800 x 480
- Helderheid: 500cd/m2
- Kijkhoek: 140/120°(level/vertical)
- Draadloos ontvanger: 5.8G 32CH -90dBm ontvangst gevoeligheid
- (BxDxH) 173 x 113 x 20 mm
- Voeding: DC 12V 3S LiPo accu

 


Conclusie
Voor wat het kost krijg je een fantastisch apparaat. Hij vliegt heel goed zelfs met windkracht 5 en met windstoten van windkracht 6 kon ik hem goed onder controle houden. Zoals eerder geschreven is het jammer dat er geen zonnescherm/zonnekap voor de monitor meegeleverd werd, om het zicht met tegenlicht te verbeteren. Wel is het erg handig dat de monitor een 12V 3S LiPo accu gebruikt en dat scheelt weer sjouwen met andere soorten accu`s. Alleen jammer dat deze monitor niet meer beeldlijnen had om de kwaliteit van de camera volledig te benutten.

 

De zendbereik van de drone is meer dan voldoende (1,8 km) maar de zender voor de camera wil zo nu en dan eens stoppen. Ik zie, zeg maar een foto i.p.v. een filmpje. Maar goed in Nederland mag je toch niet verder dan 100 meter van je drone zijn, dus geen problemen in deze.

 

In een van mijn crashes belande de drone onderwater. Ik had de accu direct ontkoppeld en heb de drone met een luchtcompressor even droog geblazen. Vervolgens heb ik de drone uit elkaar gehaald en alle delen boven de verwarming laten drogen. Een dag later alles weer gemonteerd en ik had het geluk dat hij als van ouds weer vloog.

 

Alle onderdelen zijn alleen online te koop dus even een winkel in stappen, monteren en weer vliegen zit er niet bij. Je moet geduld hebben. Bij aanschaf van deze drone moet je er zeker van zijn dat je de volledige set besteld. Want er bestaan diverse sets zoals, zonder een monitor of zonder een monitor en zender.

 

 

 

HUBSAN H107L V2 versus H107P PLUS

De vernieuwde H107L zal verder gaan onder de naam Hubsan X4 Plus (H107P)

€55 tot €60


Datum: zaterdag 5-03-2016

 

Ik heb de H107P PLUS mogen testen en er zijn zowel plus- als negatieve punten te noemen.Headless Mode
Normaal verandert de besturing van "rechts" naar "links" en "links naar "rechts" als je de drone 180 graden laat draaien en naar je terug laat vliegen. In "Headless Mode" maakt het niet uit naar welke richting de neus van de drone wijst, je kunt ongehinderd voor-/achteruit en rechts/links vliegen. De H107P heeft deze functie en werkt redelijk (de vraag is of een beginneling hier echt wat aan heeft).

 


Altitude hold
Deze optie is leuk wanneer de drone is uitgevoerd met een camera zodat je op een bepaalde hoogte de drone kunt laten hoveren. Zo kun je op je gemak concentreren op het filmen. De H107P heeft geen camera maar tegenover de H107L wel een "Altitude hold"-functie en is eigenlijk overbodig. Een voordeel kan zijn dat je bij flips de "Altitude hold" inzet om de flips meer geconroleerd uit te voeren. In de praktijk blijkt dat hij indoor de hoogte slecht vasthoudt en maar naar het plafond blijft stijgen. Buiten werkt deze optie beter.

 

Omdat de "Altitude hold" functie onder de "Throttel stick" is ondergebracht, is het landen van de drone minder soepel dan normaal.

 


Flips
De "flip mode" van de H107P werkt beter dan bij de H107L (een flip is hierbij alleen mogelijk in de "Expert mode"). De H107P kan op twee meter hoogte en zelfs lager, goed en strak een flip uitvoeren en zichzelf dan weer goed opvangen. Bij de H107L raad ik aan deze stunt op minimaal 10 meter hoogte uit te voeren, omdat de drone moeite heeft zich op te vangen.


Bij flips verandert de luchdruk onder en boven de propellers en dit verschil zorgt voor daling van de drone. De drone moet weer een luchtstroom creëren langs de rotorbladen. Dus elke rotor moet precies even snel draaien om een lagere luchtdruk boven de bladen als er onder te krijgen, zodat de drone weer lift krijgt. Dit kost bij de ene drone meer tijd dan bij de andere.

 


Normal en Expert mode
Het snelheidsverschil tussen de "Normal" en "Expert" mode is klein. Bij de H107L is dit verschil direct en overduidelijk merkbaar en een flip kan alleen uitgevoerd worden in "Expert mode".

In de "SE mode" (d.w.z. instellingen) van de H107P zender kun je de snelheid van "Normal" en "Expert" mode veranderen. Dit kan ook bij de H107L.

 


Accu
De vliegduur is verhoogt van 5-7 minuten naar 10-11 minuten, wat zeker een pluspunt is. De laadduur is hierbij wel 80 minuten (i.p.v. 30 minuten).

 

 

Afmeting
De drone is 1,5 cm langer en breder dan de H107L, dus winstgevend bij controle van het toestel bij wind.

 

 

Body
Persoonlijk vind ik de body zwakker aanvoelen ten opzichte van de H107L.
Een positief punt is dat zowel de batterij als de kabels in de drone te plaatsen zijn, waarbij je met een klepje het geheel kunt afsluiten.

 

Het klepje heb ik al meerdere keren terug moeten steken omdat deze bij het plaatsen van de batterij los kwam te zitten. Het klepje kan snel open springen bij een te harde landing, waardoor de batterij weer uit de drone kan vallen en je de controle over je drone kunt verliezen.

Verder is de drone iets groter dan de H107L (van rotor as tot as: 8x8 cm i.p.v. 6,5x6,5 cm).

 


Propellerbeschermer
De H107P levert standaard een propellerbeschermer terwijl deze bij de H107L apart leverbaar is.
Bij het bevestigen van de propellerbeschermer aan de H107P merk je direct dat de body zwakker is, maar zit wel beter vast (m.u.v. de upgrade versie)

 


Propellers
De propellers zijn even groot als als die van de H107L, maar de schacht is korter.
Ik raad wegens de kortere schacht af om propellers van de H107L op de H107P te plaatsen, want ze zitten dan merkbaar losser.

 


LED
Zowel bij de H107L als bij de H107P schijnt (bij het gekozen LED type) het licht voornamelijk vanuit de kop maar weinig vanuit de zijkanten. Door de plaatsing van de LED is de zichtbaarheid van de LED verhoogt. Bij de H107L waren de LED`s naar boven gericht en bij de H107P naar beneden.

 


Handleiding H107P PLUS
Om in de "SE mode" (d.w.z. instellingen) van de H107P zender te komen, moet je zowel de "Throttel" als de "Elevator" stick naar beneden gedrukt en geduwd houden. De handleiding vertelde dat slechts de "Throttel" stick gebruikt dient te worden.

In de handleiding van de H107P staat dat in de onderste trim van de "Throttel" de LED`s gedoofd en weer ingeschakeld kunnen worden, maar helaas werkte dit niet.
Ik ben er nog niet uit of deze functie wel werkt of anders bedient dient te worden. Bij de H107L werkt dit wel.

 


Conclusie
Persoonlijk vindt ik de H107L een perfecte drone om te leren vliegen.
De H107P maakt het met de "Heatless Mode" wel gemakkelijk maar je ontwikkelt je vliegexpertise minder snel. De accu en de plaatsing van de LED`s zijn zeker een pluspunt van de H107P ten opzichte van de H107L. De body van de H107P vind ik erg mooi qua design maar qua degelijkheid minder. Het opbergvak voor de accu met een sluitbare klepje is een pluspunt, maar het blijft opletten bij harde landingen.

Ik mis de uitdaging van de vliegsnelheid in de "Expert mode" van de H107P, maar daartegenover zijn de flips weer gemakkelijker uit te voeren.

Tot nu toe houd ik het bij mijn oude vertrouwde H107L en ik hoop dat er voor de H107P snel een nieuwe versie uitkomt met verbeterpunten.

 

 

 

HUBSAN Q4 H111

€38 tot €50


Hubsan heeft binnen één jaar deze volwaardige quadcopter ontwikkeld. Een leuke quad voor indoor.

 

 

Datum: zaterdag 28-02-2015

 

Body

De body bestaat voornamelijk uit een printplaat. Bij het vervangen van de motoren of accu, moet je voorzichtig zijn anders bestaat de kans op breken van de printplaat.

 

 

Kenmerken van de Hubsan Q4 H111

- Ready-to-fly

- 4-kanaals 2,4Ghz zender
- Batterij drone: 3.7v 100mAh LiPo accu (ingebouwd)

- Batterij zender: 2x AAA batterijen (niet inbegrepen)

- 4 motoren
- USB laadkabel
- Weegt ongeveer 11,5 gram (inclusief LiPo accu)

- (BxD) 3,55 x 3,55 cm van motor as tot as

- Vliegduur ca. 3 minuten

- Laadtijd ca. 10 minuten

 

 

Conclusie

Deze gemakkelijk te vliegen nano quad is geschikt voor binnen vliegen. Buiten vliegen raad ik af. Helaas vliegt hij niet lang, maar dat is te verwachten vanwege de kleine accu. Gelukkig is hij binnen 10 minuten weer vol. Voor en achter LED`s knipperen als de accu leeg begint te raken. Reserve propeller set is meegeleverd.

 

 

 

Syma X5C-1 UPGRADED VERSION

met Camera

€70 tot €90


De X5C bevat een onderaan gemonteerde 2-MP (1024x768 30 fps) camera met een video/foto-opname functie. Met een 2Gb Micro SD (inbegrepen) kun je de vlucht opnemen. De camera is via de zender te bedienen.

 

Datum: zaterdag 08-11-2014

 

Camera
De 2Mp camera is niet zo helder en ook het contrast is minder. Een boom met bladeren bijvoorbeeld is te herkennen, maar de bladeren zijn niet individueel te onderscheiden, ze zijn eerder een wazig geheel. Gezichten van mensen zijn binnen 4 meter goed te herkennen, natuurlijk wordt dit bij grotere afstanden anders. De camera`s van Hubsan H107C zijn beduidend beter en helderder.

 

 

Rotors
De drone gebruikt kleine motoren en een grote body 31x31cm, om dit alles in de lucht krijgen moet er voor de juist propellor grootte, rotorkracht en snelheidverhouding gekozen worden. Waarschijnlijk wilde de fabrikant deze drone niet te duur maken en heeft dus gekozen voor een tandwieloverbrenging.

 

Aan de rotors zitten kleine tandwieltjes die vervolgens een grotere tandwiel aandrijfd waaraan de propellers bevestigd zitten.

 

 

 

Propellers
De propellers zijn sterk en flexibel en kunnen tegen een stootje. Als deze als nog breken of scheuren, dan is er een reserve propeller set meegeleverd.

 

 

Accu

Als gewoonlijk gebruikt deze drone ook een Lipo accu met 3,7 V/ 500mA.

De vliegduur is ca. 5-6 minuten met een oplaadtijd van ca. 60 minuten.

 

 

Kenmerken van de Syma X5C-1

- Ready-to-fly

- 4-kanaals 2,4Ghz zender (50 meter bereik)

- 360 graden flip mogelijk
- Batterij drone: 3.7 V 500mAh LiPo accu

- Batterij zender: 4x AA batterijen (niet inbegrepen)
- 4 motoren
- 6 assige gyro instelbaar op gevoeligheid
- USB laadkabel
- Stevig lichtgewicht frame voor extra protectie
- Stabiele vliegprestaties

- 2-MP (1024x768 30 fps) camera
- Weegt ongeveer 101 gram (Exclusief propellerbeschermers)

- (HxBxD) 5 x 315 x 315 mm

- Vliegduur ca. 5-6 minuten

- Laadtijd ca. 60 minuten

 

 

Conclusie

Deze drone vliegt stabiel dankzij de verbeterde Gyro. Ook vliegt deze drone rustig.

Het is aan te raden om je vliegtijd bij te houden want als de accu van de drone leeg is knipperen de LED`s en zal de drone niet meer vliegen en naar benenden komen.

 

De drone weegt ongeveer 101 gram (Exclusief propellerbeschermers) en dat is voor zijn grootte 31x31 cm redelijk licht. Ondanks zijn gewicht voelt hij stevig aan en lijkt duurzaam. Reserve onderdelen zijn lastiger te verkrijgen. Het grote pluspunt is dat de accu van de drone in een batterijcompartiment zit waarvan het schuifklepje stevig blijft zitten, zelfs na een crash. Ook heeft deze drone een aan/uit schakelaar, iets wat je zelden in deze prijsklasse ziet.

 

Doordat er gekozen is voor een tandwieloverbrenging betekent dit ook dat de tandwielen slijten en met de tijd vervangen moeten worden.

 

 

 

HUBSAN H107C

€50 tot €80


De H107C versie bevat een vooraan gemonteerde camera (768x576 25 fps) met een video-opname functie. Met een mirco SD card (niet inbegrepen) kun je de vlucht opnemen.

 

Datum: zaterdag 08-02-2014

 

Camera
De 0,3Mp camera maakt redelijke beelden maar het blijft een lage beeldresolutie. Ondanks de lage beeldresolutie is het contrast goed. Gezichten van mensen zijn binnen 6 meter goed te herkennen, natuurlijk wordt dit bij grotere afstanden anders. De Micro SD zit middels een lock systeem op zijn plaats. Om hem eruit te halen dien je het kaartje iets verder in te drukken zodat hij los komt.

 

Details van de standaard camera:

MERK: Hubsan
MODEL No.: H107-A28
TYPE: Camera Module 30W 0,3MP (768x576 25fps)

(Battery 3.7V 380mAh (4.12V vanaf de print gemeten))

 

De 0,3Mp camera is te verangen voor een verbeterde camera module, maar deze heeft geen Micro SD locksysteem:

 

MERK: Hubsan

MODEL: H107-A34 H107C

TYPE: Camera Module 200W 2MP (2180X720 30fps)

(Battery 3.7V 380mAh (4.12V vanaf de print gemeten))

 

 

Body
Persoonlijk vind ik de body degelijk aanvoelen net als de H107L. Ook voelt hij voor zijn grootte zwaar aan, dit komt doordat er een extra camera module compartiment aanwezig is incl de module zelf (zie onderstaande foto).

 

 

 

Kenmerken van de Hubsan X4 H107C

- Ready-to-fly

- 4-kanaals 2,4Ghz zender (50 meter bereik)
- Instelbare modes voor beginners (Training) en gevorderde (Expert)

- In Expert mode zijn er 4 flips mogelijk (Links,rechts,vooruit,achteruit)
- Batterij drone: 3.7v 380mAh LiPo accu

- Batterij zender: 4x AAA batterijen (niet inbegrepen)
- 4 krachtige motoren
- De nieuwste 6 assige gyro instelbaar op gevoeligheid
- USB laadkabel
- Stevig lichtgewicht frame voor extra protectie
- Ultra stabiele vliegprestaties

- 0,3MP (768x576 25 fps) camera
- Weegt ongeveer 50 gram (inclusief LiPo accu)

- (BxD) 70 x 70 mm van motor as tot as

- Vliegduur ca. 5-6 minuten

- Laadtijd ca. 40 minuten

 

 

Conclusie

Deze drone vliegt stabiel en sneller dan de H107L. Helaas kun je de camera niet vanaf de zender bedienen en dien je de camera eerst op de drone aan te zetten. Het is jammer dat er geen Micro SD kaart meegeleverd wordt maar gelukkig wel een setje reserve propellers. Alle onderdelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Wel is er enige ervaring nodig bij solderen.

 

 

 

HUBSAN H107L V2

De vernieuwde versie

€55 tot €70

Datum: dinsdag 18-01-2014

 

VERBETERPUNTEN

 

Rubber landingsvoetjes

De rubber landingsvoetjes obserberen de klap tijdens de landing.

 

LED

Er is LED verlichting toegevoegt zodat er in het donker ook gevlogen kan worden en het simpel te zien is wat de voor- of achterkant is.


SMT Oscillator (Surface Mount Technology = oppervlakte montage technologie)

Een "Oscillator"genereren in radiozenders de draaggolf. Een draaggolf is een hoogfrequent signaal, dat gebruikt wordt door een zender om informatie (meestal in de vorm van een relatief laagfrequent signaal) over te brengen naar een ontvanger. In een radio-ontvanger wordt die draaggolf weer ontvangen met behulp van een oscillator. In ieder geval is deze betrouwbaarder dan de vorige versie, want die raakte vaak los van de printplaat.

 

OUD NIEUW


Bereik:

van 50 meter verhoogt naar 100 meter.

 

Body

De drone is verstevigd met Hi-tech composiet plastic dat duurzamer is en minder snel breekt

 

Afstand van de rotor en Propeller
De afstand van de rotor en Propeller was 1,8 mm dit is naar 0 mm gebracht zodat de Propellers minder snel tijdens een crash losraken en om de rotor beter te beschermen.

 

 

Normal en Expert mode

Deze drone van Hubsan kent 2 modes waarin gevlogen kan worden. De training mode welke zeer geschikt is voor beginners en voor binnen gebruik. In deze mode reageert de drone erg rustig waardoor hij zeer eenvoudig te vliegen is. Bent u een gevorderde piloot dan kunt u met de Expert mode hoge snelheden behalen en ook stunts zoals flips maken, (wel verliest hij door de flip zijn hoogte en kan crashen we raden aan om de flips in een zo hoog mogelijke afstand te doen). Deze mode is ook beter geschikt voor buiten gebruik.

 

 

Kenmerken van de Hubsan X4 V2 H107L

- Ready-to-fly

- 4-kanaals 2,4Ghz zender (75/100 meter bereik)
- Instelbare modes voor beginners (Training) en gevorderde (Expert)

- In Expert mode zijn er 4 flips mogelijk (Links,rechts,vooruit,achteruit)
- Batterij drone: 3.7v 240mAh LiPo accu

- Batterij zender: 4x AAA batterijen (niet inbegrepen)
- 4 krachtige motoren
- De nieuwste 6 assige gyro instelbaar op gevoeligheid
- USB laadkabel
- Stevig lichtgewicht frame voor extra protectie
- Ultra stabiele vliegprestaties
- Weegt slechts 38 gram (inclusief LiPo accu)

- (HxBxD) 3,5 x 6,5 van motor as tot as x 6,5 cm, motor as tot as

- Vliegduur ca. 6-8 minuten

- Laadtijd ca. 30 minuten

 

Conclusie

Deze Hubsan Quadrocopter is een kleine maar zeer wendbare en snelle quadrocopter.

Flips en een topsnelheid van meer dan 40 km/h zorgen ervoor dat deze drone alles behalve vervelend zal zijn (alleen in Expert Mode).

De LED`s knipperen wanneer de LiPo bijna leeg is, zodat de drone veilig aan de grond te brengen is.

De LED`s zijn op afstand uit te schakelen, dit leverd energie besparing op. (Vorige punt blijft werken).

Alle onderdelen zijn verkrijgbaar en dus te vervangen. Wel is er enige ervaring nodig bij solderen.